Dėl maždaug 7.30 val. kilusio šaudymo į Perio vidurinę mokyklą atskubėjo greitosios pagalbos automobiliai ir ginkluoti policijos būriai, pamokos tą dieną dar nebuvo prasidėjusios. Nušauta auka mokėsi šeštoje klasėje, tad turėjo būti 11 ar 12 metų ir tikriausiai buvo vidurinėje mokykloje per pusryčius, pranešė Ajovos policija.

Septyniolikmetis šaulys sužeidė dar keturis kitus moksleivius ir mokyklos administratorių. Mokykloje aptiktas ir savadarbis sprogmuo, jis buvo nukenksmintas. Pareigūnai aptiko šaulį su šautine žaizda, nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, jis buvo negyvas.

Vidurinės mokyklos moksleiviai pasakojo, kad per šaudymą slėpėsi klasėje, po incidento išvydo stiklų nusėtas grindis ir kraują. Pranešta, kad penkių sužeistųjų patirti sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei.

CNN pranešė, kad ketvirtadienis turėjo būti pirmoji naujojo semestro pamokų diena. Mokykla paskelbė, kad penktadienio pamokos bus atšauktos ir mokiniams bus teikiamos konsultacijos. Peris yra maždaug už 55 kilometrų nuo valstijos sostinės De Moino.

Ankstesnę dieną buvo pranešta apie kitą šaudymą Virdžinijoje, ten penkiolikmetis įtariamas prie vidurinės mokyklos nušovęs žmogų. Neaišku, ar jie abu buvo moksleiviai.

Smurtas panaudojant ginklus įprastas Jungtinėse Valstijose, šaunamųjų ginklų šalyje yra daugiau nei žmonių, o pastangos pažaboti jų paplitimą visada sulaukia griežto politinio pasipriešinimo. Nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenimis, šiais metais šalyje jau įvyko trys masinės šaudynės, pernai jų būta 656.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)