Paleidimas užfiksuotas iš vandenų netoli rytinės pakrantės, sekmadienį paskelbė Pietų Korėjos generalinis štabas. Iš pradžių nebuvo aišku, ar sparnuotosios raketos buvo paleistos iš povandeninio laivo ir kiek toli nuskriejo.

„Stiprindama stebėjimą ir budrumą, mūsų kariuomenė glaudžiai bendradarbiauja su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, kad galėtų stebėti papildomus Šiaurės Korėjos provokacijų požymius“, – sakoma jungtinio štabo viršininkų pranešime, išsiųstame Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ žurnalistams.

Tai jau antrasis Šiaurės Korėjos sparnuotųjų raketų paleidimas šiais metais. Trečiadienį buvo išbandytos strateginės sparnuotosios raketos „Pulhwasal-3-31“, jos buvo paleistos Geltonosios jūros link, lėkė į vakarus ir nukrito į jūrą tarp Korėjos pusiasalio ir Kinijos. Kitą dieną Šiaurės Korėja pareiškė išbandžiusi „naujo tipo strateginę sparnuotąją raketą“, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Tai, kad Šiaurės Korėja pavadino šiuos ginklus strateginiais, gali reikšti, jog ji galėjo sukurti sparnuotąją raketą branduolinėms galvutėms nešti. Dėl branduolinių ginklų ir raketų programos Šiaurės Korėjai taikomos tarptautinės sankcijos. Tačiau Jungtinių Tautų draudimas netaikomas sparnuotųjų raketų bandymams, kitaip nei balistinių raketų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją