Seulo Jungtinis štabas iš pradžių skelbė tik apie vieną raketą, tačiau vėliau šį skaičių padidino iki dviejų. Štabas pranešime nurodė, kad abu sviediniai buvo paleisti maždaug 20 minučių skirtumu.

Pchenjanas nuo šių metų pradžios yra atlikęs daugybę ginkluotės bandymų. Seulas juos vadina provokacijomis ir būgštauja, kad taip kaimyninė šalis „repetuoja“ galimą invaziją.

Pietų Korėja ir JAV taip pat vis perspėja tarptautinę bendruomenę, kad Šiaurės Korėja šiuo metu rengiasi atlikti pirmąjį nuo 2017 m. atominės bombos bandymą.

Nepaisydamas nuolatinių perspėjimų, Pchenjanas neseniai patvirtino, kad atliko taktines branduolines pratybas, o šalies diktatorius Kim Jong Unas rugsėjį pareiškė, esą jo šalis yra „negrįžtama branduolinė galia“.

Tačiau JAV, Pietų Korėja ir Japonija šią savaitę pažadėjo beprecedentį atsaką, jei Pchenjanas vėl griebsis branduolinių ginklų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją