Šiaurės Korėja apie 6.53 val. (pirmadienį 21.53 val. Grinvičo laiku) iš Pchenjano rajono paleido, kaip manoma, vidutinio nuotolio balistinę raketą (IRBM) Rytų jūros (t. y. Japonijos jūros) link, pranešė generalinis štabas Seule.

Pietų Korėjos kariuomenės duomenimis, raketa nuskriejo apie 600 km ir nukrito į jūrą. Duomenys apie raketos bandymą analizuojami bendradarbiaujant su JAV ir Japonija, teigiama pranešime.

Pietų Korėjos kariuomenė daro prielaidą, kad buvo išbandyta vidutinio nuotolio raketa, kurios nuotolis yra mažiausiai 5 500 kilometrų, t. y. mažesnis nei tarpžemyninių balistinių raketų (ICBM).

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ citavo kariškius, kurie sakė neatmetantys galimybės, kad Šiaurės Korėja galėjo išbandyti vidutinio nuotolio raketą su hipergarsine kovine galvute.

Aukščiausioji Pietų Korėjos vadovybė apkaltino izoliuotą kaimyninę šalį dar viena provokacija.

Japonijos vyriausybė pasmerkė naujausią Pchenjano raketos bandymą.

„Tai klausimas, kuris liečia ne tik mūsų šalies, bet ir regiono bei tarptautinės bendruomenės saugumą. Tai absoliučiai nepriimtina“, – Tokijuje sakė ministras pirmininkas Fumio Kishida, pranešė Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“.

JT rezoliucijos Šiaurės Korėjai draudžia paleisti ar net bandyti bet kokio nuotolio balistines raketas. Paprastai tai yra „žemė-žemė“ tipo raketos, kurios taip pat gali būti apginkluotos branduolinėmis kovinėmis galvutėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją