Anot kariuomenės, paleidimai įvyko apie 4 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku. Jie surengti ryšiams tarp abiejų Korėjų šiuo metu esant viename žemiausių taškų.

„Pietų Korėjos ir JAV žvalgybos tarnybos analizavo paleidimus ir tuo pat metu stebėjo papildomą veiklą liudijančius ženklus“, – tvirtino Jungtinis štabas.

Šiaurės Korėja vos prieš tris dienas Japonijos link buvo paleidusi dvi balistines raketas.

Taip Pchenjanas pratęsė savo ginkluotės bandymų seriją. Šiaurės Korėja šiuos paleidimus organizuoja tuo metu, kai Seulas ir Vašingtonas plečia tarpusavio bendradarbiavimą gynybos srityje. Diplomatija tarp Pchenjano ir Seulo stringa, o Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas yra paskelbęs savo šalį „negrįžtama“ branduoline valstybe ir paraginęs paspartinti ginkluotės, įskaitant taktinius branduolinius ginklus, kūrimo procesus.

Reaguodamos į Šiaurės Korėjos keliamą grėsmę, Pietų Korėja ir JAV vykdo bendras karines pratybas. Šią savaitę pirmą kartą per keturis dešimtmečius viename iš Pietų Korėjos uostų taip pat buvo dislokuotas JAV povandeninis laivas su branduoliniais užtaisais.

Šiaurės Korėjos gynybos ministras Kang Sun Namas ketvirtadienį pareiškė, kad šio laivo dislokavimas esą gali atitikti Pchenjano branduolinio ginklo panaudojimo sąlygas. Praėjus dienai Pietų Korėjos gynybos ministerija pakartojo, kad jei Šiaurės Korėja panaudos branduolinius ginklus, tai reikš Kim Jong Uno režimo pabaigą.

Šeštadienio incidentas taip pat įvyko po to, kai Šiaurės Korėjoje galimai buvo sulaikytas JAV pilietis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją