Indianos kopų nacionalinio paežerės parko teritorijoje išgelbėtas berniukas šeštadienį, liepos 13 dieną, buvo atgabentas į Čikagos ligoninę. Vaiko, kurio asmens tapatybė neatskleidžiama, būklė yra kritinė.

Berniukas parke vaikštinėjo su tėvais. Staiga griuvo ir jį prarijo beveik 38 metrų aukščio kopa. Vaikas atsidūrė 3,35 metro gylyje. Parko prižiūrėtojas tvirtina, kad vaiko tėvai nematė, kaip jį prarijo kopa.

„Berniuko tėvai nematė pirminės kopos griūties, - sakė parko prižiūrėtojas Bruce'as Rowe'as kanalui WLS-TV. - Kai jie atsisuko į jį, dar šiek tiek matė vaiką, bandė jį iškasti, o tada kopa visiškai užvirto – taip jie nupasakojo tai, kas įvyko“.

Ugniagesiai, policijos pareigūnai ir kiti prie gelbėjimo prisidėję asmenys užtruko tris su puse valandos, kol vaikas, panaudojus kasimo įrangą, buvo išgelbėtas. Apžiūrėdami atkastą vaiką, gelbėtojai apčiuopė gyvybės požymius, tad iš pradžių jis buvo nugabentas į Mičigano ligoninę, vėliau pervežtas Čikagos universiteto Vaikų ligoninę.

Manoma, kad vaikui išgyventi pavyko tik dėl oro kišenės, kuri susidarė po senu medžiu, kurį taip pat palaidojo kopa, nors tai dar nėra patvirtinta.

„Mes tikrai nežinome, kas tiksliai nutiko, - sakė B. Rowe'as. - Tai precedento neturintis atvejis. Niekada nebuvo nutikę kas nors panašaus“.

Į vaiko kvėpavimo takus pateko smėlio ir gali prireikti ilgalaikio gydymo, kol bus atitaisyta jo plaučiams padaryta žala.