B.Tadičius iš centro kairiųjų Demokratų partijos surinko maždaug 53,7 proc. balsų, o T.Nikoličius iš ultranacionalistų Radikalų partijos - maždaug 45 proc., paskelbė nevyriausybinis Centras už laisvus rinkimus ir demokratiją.

T.Nikoličius pripažino savo pralaimėjimą. "Jei padėtis liks tokia pati, Borisas Tadičius taps naujuoju Serbijos prezidentu, todėl noriu jį pasveikinti", - sakė jis.

Šis rezultatas leis daug lengviau atsikvėpti Europos diplomatams, kurie baiminosi, kad T.Nikoličius tapęs prezidentu sustabdys reformas, pradėtas prieš ketverius metus nušalinus Slobodaną Miloševičių.

Vakarams aiškiai labiau patiko B.Tadičius, kuris, kaip tikimasi, padės užbaigti kivirčus tarp prodemokratiškų politikų ir paspartinti ekonomikos reformas vienoje skurdžiausių Europos šalių. Šie rinkimai buvo laikomi svarbiausiais nuo to laiko, kai buvo nušalintas S.Miloševičius.

"Tai - aiški pergalė. Turėtume švęsti, - sakė vienos Europos šalies pasiuntinys. - Dabar yra galimybių žengti į priekį".

T.Nikoličiaus partijai vadovauja Vojislavas Šešelis, senas S.Miloševičiaus sąjungininkas, kartu su juo dabar kalinamas Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunolo areštinėje dėl kaltinimų karo nusikaltimais prieš musulmonus ir kroatus.

Oficialių rinkimų rezultatų tikimasi vėliau pirmadienį.

52 metų T.Nikoličius ir 46 metų B.Tadičius į antrą rinkimų turą prieš dvi savaites išsiveržė, aplenkę 13 kitų kandidatų. Tada T.Nikoličius surinko 30,4 proc., o B.Tadičius - 27,6 proc. balsų.

B.Tadičius praėjusios savaitės nuomonių apklausose užtikrintai pirmavo, tačiau analitikai įspėjo, kad mažas rinkėjų aktyvumas gali sužlugdyti jo siekį tapti prezidentu, nes T.Nikoličiaus rinkėjai yra drausmingesni.

Rinkėjų aktyvumas sekmadienį siekė 48,5 proc., pranešė Centras už laisvus rinkimus ir demokratiją.

Tai buvo jau ketvirtieji nuo 2002 metų prezidento rinkimai - visi trys ankstesni bandymai išrinkti prezidentą nepavyko, nes balsuoti ateidavo per mažai žmonių. Po trečio bandymo buvo nutarta atsisakyti reikalavimo dėl būtino rinkėjų skaičiaus.

B.Tadičius buvo senas velionio ministro pirmininko Zorano Džindžičiaus bendražygis. Z.Džindžičius 2003 metų gegužę buvo nušautas per pasikėsinimą, kuri, kaip manoma, organizavo organizuotų nusikaltėlių vadeivos, siejami su S.Miloševičiaus laikų policija.