S. Berlusconi Rytų Ukrainos gyventojų troškimą paskelbti nepriklausomybę pavadino pagrįstu.

„Jie laikosi gana priešiškos nuomonės tų, kurie šiuo metu yra valdžioje (Kijeve – aut. past.), atžvilgiu, - aiškino italų politikas. – Man atrodo, visiškai suprantama, kad sėkmingiau gyvenančių regionų žmonės nori paskelbti nepriklausomybę“.

„Ukrainos ekonomika yra sunkios būklės. Šalies piliečiai mano, kad ji silpnesnė, negu Rusijos“, - buvusio Italijos ministro pirmininko žodžius citavo naujienų agentūra „Itar-Tass“

S. Berlusconi pridūrė, jog „būtų labai apmaudu, jeigu Rusija vėl būtų izoliuota“ dėl įvykių Ukrainoje.

Korespondentų paprašytas paaiškinti savo poziciją ir atsisakymą kritikuoti Rusijos valdžią, buvęs ministras pirmininkas priminė, kad yra senas prezidento V. Putino bičiulis ir kad kelis kartus jie yra drauge atostogavę.

S. Berlusconi teigimu, apie politiką jie nekalbėję, tačiau suspėję aptarti daugybę kitų dalykų: istoriją, architektūrą, Sankt Peterburgą.

S. Berlusconi taip pat prasitarė, kad pas jį atostogavo V. Putino dukterys.

Šiuo metu S. Berlusconi teismo sprendimu atlieka 10 mėnesių visuomenei naudingų darbų bausmę, prižiūrėdamas žmones, sergančius Alzheimerio liga.

Prajėusiais metais S. Berlusconi už vengimą mokėti mokesčius ir savo įmonės „Mediaset“ finansines machinacijas buvo skirti ketveri metai kalėjimo.

Tačiau balandį šis nuosprendis buvo pakeistas keturiomis valandomis viešųjų darbų per savaitę senelių namuose.

S. Berlusconi uždrausta išvykti į užsienį bei naktimis palikti savo gyvenamąją vietą – Arkore prie Milano esančią vilą. Teismas leido S. Berlusconi vykti į Romą ne ilgiau kaip dviem dienoms per savaitę.

Kur ir kada S. Berlusconi draugijoje atostogavo V. Putino dukterys, nenurodoma.

V. Putino dukterys Marija ir Jekaterina visuomet vengia spaudos dėmesio. Nė vienas žiniasklaidos leidinys iki šiol neturi jų nuotraukų. Su jų motina Liudmila Rusijos prezidentas išsiskyrė – apie žlugusią santuoką paskelbė patys sutuoktiniai praėjusių metų vasarą.

V. Putinas aiškino, kad jo veikla šalies vadovo poste yra absoliučiai vieša, tačiau yra žmonių, kurie „visiškai su tuo nesusitaiko“.

Balandžio 17 dieną V. Putinas per tradicinį kasmetinį bendravimą su piliečiais tiesioginiame eteryje pareiškė, kad neprieštarautų ištekinti buvusią savo žmoną.