Šanchajaus miesto centre esančio trijų žvaigždučių viešbučio numeryje, ant kurio nenurodytas joks skaičius, Ma Li moko nedideles grupes Kinijos moterų to, kas tradiciškai šioje šalyje yra tabu tema – sekso paslapčių.

Dviejų dienų mokymo programa nėra pigi – 2500 juanių (1035 Lt), o tai yra daugiau nei pusė vidutinio mėnesio atlyginimo Šanchajuje. Nepaisant to, Ma Li mokymuose ir panašiuose kituose miestuose rengiamuose kursuose susirenka vis daugiau moterų, norinčių sužinoti apie anatomiją, psichologiją ir intymaus gyvenimo ypatumus.

„Apie seksą neturėjau jokio supratimo. Maniau, kad suaugusių vyrų kūnai atrodo taip pat, kaip ir mažų berniukų, - sako trisdešimtmetė Sophia Hu, turinti teisininkės išsilavinimą. - Noriu suprasti save ir sekso realijas“.

Ma Li, turinti JAV įsikūrusios „Pasaulinės sekso instruktorių asociacijos“ sertifikatą, pasisako už atvirą požiūrį, skatinantį pasitikėjimą. Jos pamokose rodomos atviros oralinio sekso scenos, o praktiniams užsiėmimams naudojami tinkamos formos vaisiai.

Ji vengia kalbėti apie tai, ką galima rasti žurnaluose, nes yra įsitikinusi, jog tokie patarimai kaip „uždekite žvakes romantiškai atmosferai sukurti“ yra nuobodūs.

Mokymai pradėti rengti sausio mėnesį ir jų rengėja džiaugiasi, kad jie jau užsakyti kelioms savaitėms į priekį.

Pekine psichologė Zhenhong Li liepos mėnesį pradėjo rengti panašius susitikimus moterims, kuriuose atvirai kalba apie seksą.

Kinijoje vyraujantis konservatyvus požiūris į seksą, kurį įvedė 1949 metais į valdžią atėjusi griežtoji Komunistų partija, pamažu pradėjo keistis didėjant finansinei gerovei, dažniau išvažiuojant į užsienį ir susipažįstant su užsienio populiariąja kultūra.

Pora buvo įsitikinusi, kad norint susilaukti vaikų, užtenka gulėti kartu

„Pekine, Šanchajuje ir kituose dideliuose miestuose moterims didelį poveikį turi Vakarų, Taivano ir Korėjos kultūros, tad jų požiūris į seksą labai šiuolaikiškas, - teigia akušerijos ir ginekologijos profesorius Jay Zhengas iš Gaosiongo medicinos universiteto Taivane. - Vis dėlto kaimo vietovėse kai kurios moterys nežino visiškai nieko“.

Tokį žinių sekso klausimais stygių iš dalies nulemia menkas seksualinis švietimas Kinijos valstybinėse mokyklose.

Tuo privertė patikėti 2011 metais Kinijos žiniasklaidos paviešintas Uhano mieste gyvenančios sutuoktinių poros atvejis. Trejus metus kartu gyvenę vyras ir žmona nežinojo, kad gulėjimas vienam šalia kito nesibaigia nėštumu. Tik po apsilankymo pas gydytoją sutuoktiniai – abu universiteto absolventai – suprato, jog atžalų nesusilaukia todėl, kad neužsiima seksu.

„Kinijos mokyklose dėmesys sutelkiamas į pažymius, todėl dalykai, už kuriuos nerašomi vertinimai, dažnai pakeičiami tais, kurie gali pakelti pažymius“, - teigia Maggie Hu iš Guangdžou įsikūrusio seksualinio švietimo tiekėjo „SexualityZone“.

Moterys į Ma Li mokymus atvyksta iš visos Kinijos, jų patirtis, išsilavinimas ir kilmė taip pat labai skiriasi. Dalis jų – dvidešimtmetės studentės, norinčios pasiruošti pirmam lytiniam suartėjimui. Kitos – vidutinio amžiaus išsiskyrusios moterys, norinčios atgauti pasitikėjimą savimi. Sertifikuotos specialistės teigimu, dauguma Kinijos tėvų kalba su vaikais apie seksą tik norėdami juos paskatinti susilaikyti.

„Viena mano klienčių prisipažino, kad jos motina pasakojo, jog seksas primena šūvį ginklu. Dauguma žmonių užauga manydami, jog seksas yra pavojingas arba tikrai gėdingas dalykas”, - aiškina Ma Li.

Trisdešimtmetė teisininkė Sophia Hu, dar niekada neturėjusi lytinių santykių, džiaugiasi, kad užsiėmimai sumažino jos nerimą ir padėjo suprasti kūniškų malonumų prasmę. „Kai užsiimsiu seksu, būsiu labiau atsipalaidavusi, - sako moteris. - Aš ne taip bijosiu“.