Tai sakoma Taivano centrinės naujienų agentūros (CNA) pranešime, paskelbtame lapkričio 29 d., pranešė „Ukrinform“.

Šaltinis vienos Europos šalies žvalgyboje sakė, kad viena iš svarbiausių šią vasarą į Rusijos ambasadą Pekine pasiųsto aukšto lygio pareigūno užduočių yra rinkti žvalgybos informaciją ir tirti galimo konflikto Taivano sąsiauryje veiksnius bei sukelti paaštrėjimą, kai ateis tinkamas metas.

Šaltinis sakė CNA, kad Maskva slaptomis ar netiesioginėmis priemonėmis, taip pat ir pasitelkusi trečiosios šalies galią, siekia paskatinti arba priversti Pekiną nuspręsti, jog jis turi imtis radikalesnių priemonių Taivano sąsiauryje, kad „apsaugotų pačios Kinijos interesus“.

Maskvos tikslas – pasiekti, kad JAV negalėtų veiksmingai reaguoti į nuolatines Rusijos pastangas griauti taiką ir stabilumą Europoje bei kitur, nes jos turės reaguoti į „sunkumus Taivano sąsiauryje“.

Žvalgybos duomenimis, Kinijoje esantys Rusijos pareigūnai yra Kinijos reikalų specialistai. Jie daug metų dirba vadovaujami Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) direktoriaus Sergejaus Naryškino, o prieš išsiunčiami į Kiniją su diplomatine priedanga dirbo įvairiose Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalyse.

Žvalgybos duomenys rodo, kad į Kiniją pasiųstas Rusijos pareigūnas vadovauja visai grupei, kai kurie jos nariai apsimeta žurnalistais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)