„Esu pasirengęs prisiimti atsakomybę už normalios Ukrainos vyriausybės [suformavimą]“, – pareiškė politikas. Jis taip pat pridūrė, kad balotiruotis į šalies prezidentus jis nesiryžtų jokiomis aplinkybėmis.

M. Saakašvilis mano, kad vadovauti Ukrainai gali tik šioje šalyje gimęs ir užaugęs ukrainietis. „Ukrainoje pragyvenau daugiau nei 13 metų, tačiau prezidentais gali būti tik deramą stažą turintys ukrainiečiai – tik vyriausybę gali sudaryti įvairesni žmonės, galintys dirbti Ukrainos labui“, – paaiškino M. Saakašvilis.

Politikas patikino, kad ne kartą yra gavęs Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiūlymą eiti ministro pirmininko pareigas, tačiau visada atsisakydavo. „Jis vis užsimindavo, tikriausiai, [buvusiam Ukrainos premjerui Arsenijui] Jaceniukui, kad aš esu būsimas ministras pirmininkas, bet kai sužinojau apie tas užuominas, pasakiau: „Petro Aleksejevičiau, negi jūs taip kalbate?“ „O kodėl gi ne?“ – paklausė jis. Ir aš atsakiau: „Ne!“ – kalbėjo M. Saakašvilis.

DELFI primena, kad Ukrainos policija penktadienio vakarą areštavo M. Saakašvilį po praėjusią savaitę surengto nesėkmingo teisėsaugos reido.

Pirmadienio rytą M. Saakašvilis buvo atvesdintas į Kijevo teismą. Generalinis prokuroras Jurijus Lucenka nurodė, jog 49 metų kovos su korupcija aktyvistas buvo sulaikytas dėl įtarimų, kad mėgino įvykdyti perversmą ir kad jo opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ veiklą rėmė Rusijoje besislapstantis verslininkas Serhijus Kurčenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)