Jeigu Rusijai sankcijų formatu ir toliau bus daromas spaudimas, tokia situacija tikrai nepadės užbaigti Ukrainos viduje kilusios krizės ir baigsis jos eskalavimu, per interviu Ispanijos leidiniui „El Pais“ pareiškė Rusijos diplomatijos vadovas.

„Akivaizdu, kad nesibaigiantis spaudimas Rusijai sankcijų pavidalu nepadės išspręsti krizės Ukrainos viduje, o tik baigsis konflikto eskalavimu, apsunkins dialogą. Naują mūsų šaliai pritaikytų sankcijų paketą, kuris įsigaliojo rugsėjo 12 dieną, vertiname kaip visiškai realybės neatitinkantį Briuselio atsaką į Minske vykusio kontaktinės grupės, užsiimančios krizės Ukrainoje sprendimu, susitikimo rezultatus“, – pareiškė S. Lavrovas.

Toks Europos Sąjungos „politinis iliuzijų pasaulis“, anot Rusijos užsienio reikalų ministro, „faktiškai siunčia signalą apie tiesioginę paramą „karo partijai“ Kijeve, kuri visai nesuinteresuota Minsko protokolo įgyvendinimu ir taikiu situacijos šalyje sprendimu“.

Kalbėdamas apie sankcijų Rusijai politiką, Rusijos diplomatijos vadovas priminė, kad Rusija pasilieka sau teisę imtis visų reikiamų priemonių, ginant teisėtus šalies interesus, įskaitant ir nacionalinio saugumo interesus.

„Manome, kad, kalbant apie mūsų partnerių veiksmus, galiausiai nugalės pragmatizmas ir sveikas protas. Jungtinėms Valstijoms, Europos Sąjungai ir kitoms šalims reikia pagaliau įsiklausyti į proto balsą ir ištrūkti iš užburto rato „akis už akį“, kurį jos pačios ir pradėjo“, - pareiškė S. Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras pasiskundė, kad prorusiškai nusiteikusių separatistų Donecko srityje numuštas Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas buvo panaudotas kaip „paskata“ prieš Rusiją imtis sankcijų.