Laimei, sviediniai nepasiekė Pietų Korėjos, tačiau, žinoma, šis veiksmas išgąsdino aplinkinių vietovių gyventojus.

Šią žinią praneša ir straitstimes.com. Jų teigimu, šūviai buvo girdėti šeštadienį, maždaug 7 ryto. Šis leidinys cituoja Gynybos ministerijos pranešimą.

Savo ruožtu dar ketvirtadienį aukštas Seulo pareigūnas „The Associated Press“ sakė, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas neseniai įsakė ruoštis teroro atakoms Pietų Korėjoje.

Kim Sung-woo pranešė esąs susirūpinęs dėl Šiaurės Korėjos pozicijų stiprinimo, po to kai šalis neseniai atliko raketų paleidimo ir branduolinius testus. Jis teigė turintis duomenų, kad Šiaurės Korėjos šnipų agentūra, lyderio Kim Jong-uno paliepimu, pradėjo rinkti informacją dėl galimų teroro aktų.

DELFI primena, kad dar antradienį Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye antradienį perspėjo šiaurinę kaimynę, kad šiai gresia žlugimas, jei neatsisakys savo branduolinės programos. Toks Pietų Korėjos pareiškimas yra neįprastai stiprus ir tikriausiai sukels Šiaurės Korėjos pyktį, tuomet skelbė AP.

Kreipdamasi į parlamentą prezidentė P. Geun-hye gynė savo sprendimą uždaryti bendrą gamyklą su Šiaurės Korėja ir nurodė, kad Pietų Korėja ketina imtis „griežtesnių ir veiksmingesnių“ priemonių, kuriomis privers šiaurinę kaimynę suprasti, kad jos branduolinės ambicijos tik pagreitins „režimo žlugimą“.

Pietų Korėjos vadovė nusprendė uždaryti kartu su Šiaurės Korėja valdomą gamyklą po šios neseniai įvykdyto ilgo nuotolio raketų bandymo, kurį Seulas ir Vašingtonas vertina kaip uždraustos balistinių raketų technologijos testą. Praėjusį mėnesį Šiaurės Korėja atliko ketvirtą branduolinį bandymą.
Tuo metu JAV prezidentas Barackas Obama yra pasirašęs įsakymą dėl naujų sankcijų Š. Korėjai taikymo. JAV Kongresas yra priėmęs įstatymą skelbti šaliai naujas išplėstines sankcijas, nes Š. Korėja atsisako sustabdyti branduolinę programą.

Neseniai Šiaurės Korėja paleido ilgojo nuotolio raketą, tačiau, manoma, kad iš tiesų buvo atliktas balistinės raketos bandymas.