Ukrainos Kramatorsko mieste ekstremistai įkaitais paėmė tris „Alfa“ būrio pareigūnus, tokia informacija pirmiausia pasirodė Rusijos žiniasklaidoje.

Be to, internete pasirodė nuotraukos ir vaizdo medžiaga, kur sulaikyti pareigūnai (teigiama, jog Ukrainos saugumo darbuotojai) žurnalistams prisipažįsta, jog į miestą atvyko vykdyti specialios operacijos.

Remiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimais, Donbaso separatistai Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnus sulaikė Kramatorske, tada atsigabeno į Slovjanską.

Vaizdo įraše, kuris buvo patalpintas „Komsomolskaja Pravda“ svetainėje, matomi trys įkaitai be kelnių, užrištomis akimis, jie atsakinėja į Rusijos žurnalistų klausimus ir pasakoja, kaip pateko pas separatistus.

Jeigu tikėtume žurnalistais, keistas interviu vyksta užgrobtame Ukrainos saugumo tarnybos pastate Slovjanske.

Patys teroristai žurnalistams išdidžiai rodo įkaitų asmens dokumentus ir ženklelius – majoro Sergejaus Potiomskio, kapitono Jevgenijaus Verinskio ir pulkininko leitenanto Rostislavo Kijaško. Be to, žurnalistams rodomi ir ginklai, kuriuos esą su savimi turėjo „Alfa“ pareigūnai.

Kaip teigia vienas iš įkaitų, jų grupę sudarė septyni asmenys. Į Kramatorską jie atvyko sraigtasparniu. Grupei buvo skirta užduotis pagrobti vieną iš separatistų lyderių Igorį Bezliorą, kuris jau dešimt dienų su bendrininkais kontroliuoja Ukrainos vidaus reikalų ministerijos skyrių Horlivkoje.

Slovjansko separatistų lyderis Igoris Strelcovas teigia, jog įkaitais paimtus „Alfa“ narius jie norėtų iškeisti į Kijevo valdžios sulaikytus jų žmones.

Slovjansko meru pasiskelbęs Viačeslavas Ponomariovas patvirtino apie trijų Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnų pagrobimą.

„Jų grupėje iš viso buvo septyni žmonės ir mes areštavome tris iš jų. Greit sugausime kitus keturis“, - teigė jis.

Ukrainos saugumas patvirtina: pagrobtieji - iš „Alfa" būrio

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) patvirtino, kad trys „Alfa" būrio pareigūnai buvo paimti įkaitais, praneša ukrinform.ua.

SBU informavo, kad „Alfa" būrio pareigūnai turėjo sulaikyti Rusijos pilietį, kuris įtariamas tarybos nario Volodymyro Rybako nužudymu, tačiau buvo užpulti prorusiškų ginkluotų separatistų ir pagrobti.

Kaip žinoma, prorusiški separatistai penktadienį taip pat pagrobė 8 tarptautinius karinius stebėtojus ir 5 ukrainiečius - iš viso 13 žmonių. Tarp pagrobtųjų yra keturi vokiečiai, lenkas, švedas, čekas, ir danas.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO) sekmadienį paskelbė, kad derybininkų komanda vyksta į Slovjanską siekti jų paleidimo.