Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos atstovai tvirtina, kad ugnį paleido Ukrainos jėgos struktūros, be kitų ginklų naudojančios tankus. Kijevui pavaldūs kariškiai tikina, kad gyvenamuosius rajonus apšaudo ir jų priešininkai,  skelbia newsru.com.  

UNIAN cituoja ATP spaudos centrą, kuris praneša, kad nuo 19 val. 50 min. visą valandą separatistų kovotojai iš „Grad“, minosvaidžių, granatsvaidžių ir šaunamųjų ginklų šaudė į Ukrainos antiteroristinių pajėgų atsparos tašką Troickės gyvenvietėje.

„Nuo 21 val. 25 min. iki vidurnakčio samdomi kariai iš „Grad“ penkis kartus smogė Opytnei. Apie 22 valandą Ukrainos pajėgų pozicijoms Avdejivkoje smogė 152 mm artilerija ir minosvaidžiai. Be to, visą vakarą ši gyvenvietė dar du kartus buvo apšaudyta „Grad“. Beveik nuo 22 valandos iki vidurnakčio iš „Grad“ buvo šaudoma į antiteroristinių pajėgų atsparos punktus Peskuose, Krasnohorivkoje, Berezove ir Verchnetoreckėje“, - nurodė spaudos centras.

Kaip pasakojo Donecko Kuibyševės rajono administracijos vadovas Ivanas Prichodka, kurio žodžius citavo „Donecko naujienų agentūra“ (DNA), Zvezdnaja ir Kolcevaja gatvių sankryžoje apgadinta požeminė stotelė ir dujotiekis, šiuo metu šie objektai remontuojami. Be to, artilerijos sviedinys pataikė į 66-osios mokyklos stalių dirbtuves ir sukėlė gaisrą.

„Taip pat pataikyta į Dmitrijaus Kazako g. 48, Aleksejaus Tolstojaus g. 46, Olimpijevo g. 166, Kornienko g. 62. Vanikovo g. 6a, Dmitrijaus Kazako g. 50 išdaužti langų stiklai“, - pridūrė I. Prichodka.

Be to, Donecke buvo apšaudyti Lenino ir Kijevo rajonai, skelbia DNA. Virtinėje namų išdužo langų stiklai.

Tuo tarpu Horlivkoje ukrainiečių pajėgos naudojo tankus, tvirtina vietos valdžia. „Mus vėl apšaudo, jie visi nerimsta. Dirba tankai, jie telkiasi vakarinėje miesto dalyje. Šaudoma iš Dzeržinskio pusės“, - DNA skelbė miesto administracijos informacijos poskyrio atstovų žodžius.

DLR gynybos ministerija mano, kad Kijevo jėgos struktūros tyčia naktimis apšaudo gyvenamuosius Donecko rajonus, nes „ESBO misija naktimis neturi galimybės fiksuoti įvykius“, pažymi DNA. Duomenų apie Donecke nukentėjusius žmones nėra.

DLR kontroliuojamoje Horlivkoje žuvo vienas žmogus ir trys buvo sužeisti, remdamasi žurnalisto Nikito Sinicino informacija rašo „Apostrof“. Interneto leidinys taip pat nurodo, kad apšaudant Kijevo kontroliuojamą Dzeržinską žuvo du žmonės.

Tuo tarpu UNN skelbia, kad dar trys žmonės žuvo ir du nukentėjo apšaudant Sartano gyvenvietę Mariupolio priemiestyje. Sektoriaus M (vieno iš rajonų, kur vyksta Kijevo antiteroristinė operacija) atstovas spaudai Jaroslavas Čepurnyj nurodė, kad apsišaukėliškų respublikų atstovai, be Sartano, apšaudė Talakovkos, Starohnativkos, Novogrigorjivkos, Hranitnės, Čemerliko, Bogdanovkos gyvenvietes. Pasak J. Čepurnyj, į apšaudymą pateko ir Lebedinsko kaimas. Liudininkai tvirtina, kad Mariupolyje taip pat girdėjosi šūvių salvės.

Proukrainietiškas pulkas „Azov“ teigė, kad „priešas atakuoja iš pabūklų D-30, 152 mm savaeigių artilerijos įrengimų ir reaktyvine artilerija, pažymi UNN. „Azov“ atstovai taip pat paskelbė, kad buvo apšaudyta Hnutovės gyvenvietė, kur įvyko dujotiekio avarija.

Konfliktas Ukrainoje tęsiasi nuo 2014 metų pavasario. Naujausiais duomenimis, jo aukomis tapo beveik 7 tūkst. žmonių, o dar per 17 tūkst. buvo sužeisti. Nuo 2015 metų vasario Ukrainos rytuose teoriškai laikomasi paliaubų, bet jos ne kartą buvo pažeistos.