Apie 200 žmonių atėjo prie Laisvės paminklo, vedami politiko Ainaro Šleserio, kurio komanda paskelbė apie planus įkurti naują partiją „Pirmiausiai – Latvija“ (LPV). Miniai išaugus, demonstrantai nužygiavo prie Rygos pilies.

Apie 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo susirinkę apie keli protestuotojų. Kitas piketas buvo paskelbtas šalia Rygos miesto dūmos, bet ten žmonių susirinko mažiau.

Susirinkusiųjų skaičius viršija Latvijoje dėl COVID-19 pandemijos nustatytą viešų sambūrių dalyvių leistiną skaičių – ne daugiau kaip 50 žmonių. Demonstrantų veiksmus prižiūri policija, pastačiusi užtvarą. Dauguma protestų dalyvių nesilaiko privalomo atstumo vieni nuo kitų ir nedėvi kaukių.

Kaip pranešama, žmones į mitingus taip pat kvietė Saeimos opozicijos deputatas Aldis Guobzemas.

Iš pradžių organizatoriai pateikė prašymus suteikti leidimą trims protesto akcijoms, bet visi jie vėliau buvo atsiimti. Iki antradienio popietės vienas prašymas buvo pakartotinai pateiktas, taip pat buvo paprašyta leisti organizuoti viešą renginį.

Policija nurodė įžvelgianti didelę provokacijų ir smurto eskalavimo grėsmę, todėl ragino žmones protestuose nedalyvauti. Teisėsaugos pareigūnai taip pat pabrėžė, kad svarbu laikytis visų epidemiologinės saugos taisyklių.

Kol kas konfliktų tarp demonstrantų ir policijos nekilo, nors kai kurie protestuotojai nevengė radikalių raginimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)