Šių dviejų vaikų nebuvo tarp šešių vaikų, tą dešimtmetį gyvenusių ūkyje šalies šiaurėje esančiame Reinervoldo kaime – jie jau anksčiau buvo palikę namus, nurodė prokuratūra.

Prokurorai taip pat patvirtino, kad spalio mėnesį areštuotas įtariamasis yra visų šešių ūkyje laikytų vaikų tėvas.

„Be pinigų plovimo, laisvės atėmimo ir blogo elgesio su devyniais savo vaikais šis 67 metų vyras taip pat įtariamas dviejų iš trijų vyriausių savo vaikų lytiniu išnaudojimu“, – sakoma prokuratūros pranešime.

„DNR giminystės tyrimas parodė, kad šeši vaikai iš ūkio Reinervolde yra to paties tėvo ir motinos ir kad tėvas yra šis 67 metų įtariamasis“, – sakoma pranešime.

Prokurorai pridūrė, kad vaikų motina mirė 2004 metais.

Įtariamasis ir spalį taip pat areštuotas vienas austras tebėra sulaikyti.

Vaikai – ne vieninteliai įkaitai

Šeima buvo surasta, kai vyriausias jos sūnus, kuris atrodė sutrikęs, atėjo į vietos barą ir paprašė pagalbos kitiems šeimos nariams.

Tuomet į tą ūkį nuvyko policija, kuri surado penkis kitus vaikus, užrakintus mažame kambaryje.

Dar vienas bylos posūkis yra prokuratūros paskelbta informacija, kad abu areštuoti vyrai 2009-aisiais „kelis mėnesius“ nelaisvėje laikė kitą 69 metų austrą.

„Daugiau detalių apie bylą nebus skelbiama. Tyrimas dar vyksta visu pajėgumu“, – nurodė prokuratūra.

Abu įtariamieji ir vieno jų šeima priklausė prieštaringai vertinamai Pietų Korėjos Susivienijimo Bažnyčiai, pagal jos velionį įkūrėją Sun Myung Mooną dar vadinamai Munistų Bažnyčia, skelbė Nyderlandų žiniasklaida.

Visuotinės taikos federacija, kaip dabar vadinasi ši Bažnyčia, patvirtino, kad minimos šeimos tėvas 9-ajame dešimtmetyje buvo narys, bet paskui išvyko į Vokietiją, kur ryšys su juo buvo prarastas.

Kai kuriuose pranešimuose buvo sakoma, kad šeima priklausė apokaliptiniam kultui ir „daug metų laukė pasaulio pabaigos“.