Dainininkės teigimu, gruodžio 7 dieną savanoriai apsilankė Donbase, kur buvo deramasi dėl apsikeitimo belaisviais.

„Akivaizdu, kad nedidelių grupių išlaisvinimas – silpnas ir mažai veiksmingas procesas, kuris neapibrėžtas laike, sudėtingas ir nepalankus nelaisvėje atsidūrusiems mūsiškiams. Atsižvelgiant į belaisvių būklę, visiškai akivaizdu, kad reikia keisti „visus į visus“. Donecke mes susitarėme dėl tokio apsikeitimo“, – pareiškė R. Lyžičko.

„Susitarimas visiškai aiškus ir nedviprasmiškas. Derybininkai iš abiejų pusių aiškiai suformulavo ir užfiksavo abipusį norą ir galimybę apsikeisti visais karo belaisviais. Dabar liko reikalo oficialioji pusė iš mūsų pusės“, – pažymėjo aktyvistė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad jeigu iki Naujųjų Ukrainos pusė negalės apsikeisti belaisviais, „po Naujųjų metų situacija gali vėl pasikeisti, tapti neaiškia ir nepalankia susitarimams“.

R. Lyžičko duomenimis, iki gruodžio 7 dienos Karininkų korpusas išlaisvino daugiau kaip 500 karo belaisvių. Iš viso per visą laiką buvo išlaisvinta apie 1000 žmonių, o gruodžio 5 dieną dar penki ukrainiečių kariai buvo paleisti į namus.

Žiniasklaida: Horlivkos rajone vyksta nuožmus mūšis

Vietos gyventojų liudijimais besiremiantis leidinys „Segodnia“ rašo, kad Donecko srities Horlivkos rajone vyksta nuožmus mūšis, praneša unian.net.

„Visą vakarą netyla salvės ir sprogimai, jie girdėjosi visą dieną, tačiau vakare dar sustiprėjo. Mes visa šeima dabar sėdime koridoriuje, o už lango stipriai dirba „Grad“ ir haubicos. Labai daug kaimynų nusileido į rūsį. Be to, kalba, kad buvo apšaudyta daug gyvenamųjų namų. Apskritai, toks jausmas, kad sviediniai krenta tiesiai po langu. Pas mus dingo šildymas, šviesa ir vanduo kol kas yra“, – leidinys cituoja pašnekovą vardu Andrejus.

Per parą separatistai beveik pusšimtį kartų apšaudė Ukrainos pajėgas

Per pastarąją parą prorusiškai nusiteikę separatistai mažiausiai 55 kartus artilerija ir reaktyvinėmis sistemos apšaudė Ukrainos pajėgų pozicijas, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia Antiteroristinės operacijos atstovai spaudai.

„Debalcevės rajone fiksuotas ypatingas separatistų aktyvumas. Vėl buvo apšaudytos Miuso, Černuchynės, Debalcevės, Orlovo-Ivanovkos, Poltavskajos šachtos ir kitos gyvenvietės“, – teigiama pranešime.

Pranešama, kad prorusiškai nusiteikę separatistai aktyviai veikė ir Luhansko bei Donecko srityse.
„Antiteroristinės operacijos artilerija, gindama taikius gyventojus ir priešindamasi priešininkams, surengė 52 atsakomuosius smūgius“, – skelbia atstovai spaudai.