Sergejus Skrynikovui buvo skirta 350 tūkst. rublių (4,8 tūkst. eurų) bauda, nurodė Rusijos pietuose esančio Oriolo miesto apygardos teismo atstovė.

Prokurorai reikalavo skirti 56 metų S. Skrynikovui trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Jis yra jau antras Jehovos liudytojas, Rusijoje nuteistas už ryšius su šia „ekstremistine organizacija“.

Praėjusį mėnesį tas pats teismas pasiuntė už grotų šešeriems metams Danijos pilietį Dennisą Christenseną, nuteistą už ekstremistinės organizacijos veiklos organizavimą.

Jehovos liudytojai – JAV kilęs krikščionių evangelikų judėjimas – šį nuosprendį pasmerkė.

„Skrynikovas yra dar viena auka Rusijos vykdomos kampanijos, kuria siekiama sunaikinti taikią religinę Jehovos liudytojų veiklą“, – sakoma organizacijos atstovo Paulo Gillieso pareiškime.

„Šis nuosprendis ir kiti pastarojo meto įvykiai yra nauji atgimstančių sovietinio stiliaus represijų Rusijoje įrodymai“, – pridūrė jis.

2017 metais Maskva paskelbė Jehovos liudytojus ekstremistine organizacija ir ją uždraudė.

Pastarosiomis savaitėmis šis religinis judėjimas pranešė apie virtinę Rusijos pareigūnų reidų, atliktų Jehovos liudytojų namuose.

Iš viso šalyje kaltinimai buvo pateikti 170 Jehovos tikinčiųjų, pranešė judėjimas. Jis pridūrė, kad kai kurie jo nariai buvo kankinami.

D. Christensenui teismas skyrė griežtą įkalinimo bausmę nepaisant praėjusį gruodį nuskambėjusio Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimo, kad Jehovos liudytojų nereikėtų laikyti teroristais.