Vėliau N. Patruševas susitiko su Irano prezidentu Ebrahimu Raisiu, kuris sakė, kad „karo masto išplėtimas ir jo eskalavimas kelia susirūpinimą visoms šalims“, pranešė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Susitikimai įvyko po to, kai Kyjivas ir jo Vakarų sąjungininkai pastarosiomis savaitėmis apkaltino Rusiją, kad ji naudoja Irane pagamintus bepiločius orlaivius atakoms Ukrainoje vykdyti. Teheranas šiuos kaltinimus neigia.

Iranas remia bet kokią iniciatyvą, kuria siekiama paliaubų ir taikos tarp Rusijos ir Ukrainos per dialogą“, – sakė Irano Aukščiausiosios nacionalinio saugumo tarybos sekretorius A. Šamkhanis.

Jis pridūrė, kad islamo respublika yra „pasirengusi imtis vaidmens siekiant užbaigti karą“, pranešė IRNA.

Rusijos saugumo taryba pranešė, kad abu aukšto rango pareigūnai „išsamiai aptarė dvišalį bendradarbiavimą teisėsaugos srityje, įskaitant viešąjį saugumą ir kovą su terorizmu bei ekstremizmu“.

„Be to, jie aptarė priemones, skirtas kovoti su Vakarų specialiųjų tarnybų kišimusi į abiejų šalių vidaus reikalus“, – sakoma jos pranešime.

Ukrainos prezidento patarėjas Michaylas Podoliakas sakė, kad N. Patruševo vizitas į Iraną rodo, jog Kremlius yra „išsekintas“. Savo žinutėje tviteryje jis teigė, kad Rusijos „ištekliai yra prie ribos“ ir kad N. Patruševas „ieško būdų tęsti karą“ įsigyjant daugiau dronų ir raketų.

„Dabar puikus metas padvigubinti pagalbą Ukrainai“, – rašė jis.

Praėjusią savaitę Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amir Abdollahianas pripažino, kad jo šalis tiekė Maskvai bepiločius orlaivius prieš Rusijos kariuomenei įsiveržiant į Ukrainą 2022 metų vasarį. Jis taip pat sakė, kad yra pasirengęs išnagrinėti bet kokius įrodymus apie Irano dronų naudojimą kare prieš Ukrainą.

Per susitikimą su A. Patruševu A. Šamkhanis pabrėžė, kad reikia „sukurti bendras institucijas, kurios spręstų Rusijai ir Iranui taikomų sankcijų klausimą“, pranešė IRNA.

Rusijos pareiškime sakoma, kad abi šalys „pabrėžė, kaip svarbu plėtoti Rusijos ir Irano ekonominį potencialą ir plėsti prekybinius santykius", siekiant atsverti Vakarų sankcijas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)