Remiantis metodine medžiaga, Rusijos valstybinė žiniasklaida privalo liautis raminusi rusus, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nepasirengusios, rašo „Meduza“, remdamasi šaltiniais iš Rusijos prezidento administracijos.

Iš propagandos skleidėjų dabar reikalaujama „nekurstyti lūkesčių“ dėl galimos anonsuojamo ukrainiečių kontrpuolimo nesėkmės ir akcentuoti, kad NATO valstybės narės aktyviai remia Ukrainą visomis išgalėmis.

Anot šaltinių, Rusijos prezidento administracija mano, kad taip šalies žmonėms bus lengviau priimti galimą Rusijos pralaimėjimą. Jeigu Ukraina atsikovos savo teritorijų, rusams bus paprasčiau paaiškinti, kad taip nutiko „dėl didelių Vakarų“ pastangų, „kurios buvo sutelktos fronte“.

Be to, Kremlius įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų laimėjimai bus „kuklūs“. Dėl šios priežasties rusų propagandos aparatas privalo akcentuoti „skirtų priemonių“ ir galutinio rezultato skirtumą, pabrėždamas, kad Rusijos armija iš esmės „susitvarkė“.

Jeigu Ukrainos kontrpuolimas nebus sėkmingas, tai Rusijos žmonėms bus teigiama, kad „armija sugebėjo atremti pranašesnį puolimą“, ir tokios pergalės vertė žymiai išaugs, priduria šaltiniai. Absoliutus Rusijos pralaimėjimas, kuriam įvykus šalis prarastų viską arba daugumą teritorijų, metodinėje medžiagoje neaptartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją