„Kommersant“ šaltinio teigimu, vyresnįjį leitenantą norėjo atleisti už įvairius pažeidimus.

Anot leidinio pašnekovo, vėliau Nacionalinės gvardijos narys nusprendė išsiaiškinti santykius su karininku, kuris pateikė atitinkamą pareiškimą dėl jo atleidimo.

Prieš susitikdamas su jį neva įžeidusiu vyru vyresnysis leitenantas išgėrė, o paskui paėmė iš ginklų sandėlio automatinį šautuvą, teigė šaltinis.

Apsiginklavusiam gvardijos nariui kelią pastojo būrio vadas, kuris, šaltinio teigimu, bandė įkalbėti leitenantą apsigalvoti. Tačiau vyresnysis leitenantas peršovė būrio vadą, o paskui ėmė šaudyti į tris eilinius, kurie atbėgo, išgirdę šūvius.

Iš karto į įvykio vietą atvyko Rusijos gvardijos specialiosios paskirties būrys. Pamatęs ginkluotus kolegas, karius sušaudęs leitenantas bandė slėptis.

Jis priešinosi, šaudė, galiausiai buvo nukautas.

Po šio įvykio iškelta baudžiamoji byla. Į būrį, kuriame įvyko incidentas, nusiųsta Rusijos gvardijos centrinės valdybos specialioji komisija, kuri turi nustatyti įvykio priežastis.

DELFI primena, kad vienas Rusijos nacionalinės gvardijos pareigūnas nušovė keturis savo tarnybos draugus, o vėliau buvo nukautas, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Rusijos naujienų agentūros citavo Nacionalinės gvardijos atstovus, kurie nurodė, jog incidentas įvyko pirmadienį Čečėnijos respublikoje.

Pranešime sakoma, jog vienas pareigūnas ėmė šaudyti į savo kolegas Nacionalinės gvardijos kareivinėse Šelkovskajos kaime. Šaulį nukovė ten budėję pareigūnai.

Nacionalinė gvardija nurodė, jog incidentą tirs speciali komisija.

Ši nelaimė įvyko praėjus kiek mažiau nei mėnesiui po to, kai vienas rusų karys per pratybas nušovė tris savo tarnybos draugus ir dar du sužeidė. Tas šaulys taip pat buvo nukautas.