„Tikiuosi, kad artimiausiu laiku bus pasirašytas susitarimas dėl sutarties nutraukimo, o tada bus nustatyta suma, kurią Prancūzija turi mums sumokėti“, – teigė V. Kožinas.

Penktadienį Rusijos leidinys „Kommersant“, cituodamas šaltinius, pranešė, kad Prancūzija gali išmokėti Rusijai beveik 1,2 mlrd. eurų sumą.

Be to, dienraščio kalbinti pašnekovai tvirtina, kad Paryžius sutiko Maskvai kompensuoti ne tik už karinių laivų statybas sumokėtą avansą, bet ir „Mistral“ įgulos apmokymų išlaidas.

Tiesa, ši informacija kol kas nėra patvirtinta.

Tikimasi, kad apie tikslią sumą bus paskelbta rugpjūtį.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau vėliau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai Rusijos nepasieks.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesureikšmino „Mistral“ laivų sutarties ir pareiškė, kad Rusija užsakė laivus, siekdama padėti Prancūzijos laivų statyklai. Tiesa, Kremlius aiškiai pabrėžė, kad Maskva norėtų atgauti pinigus.