Į renginį fondas pirmą kartą pakvietė ir prieš imigraciją nusiteikusios Švedijos demokratų partijos lyderį. Prieš tai ilgametis Švedijos demokratų lyderis Jimmie Akessonas ne kartą būvo nekviestas, įskaitant 2022 m., kai partija užėmė antrąją vietą parlamento rinkimuose, teigiant, kad jo partija nebuvo laikoma atitinkančia premijų principus.

Penkios iš šešių Nobelio premijų kasmet įteikiamos Stokholme po nominavimo proceso, kuris ateinančius 50 metų laikomas paslaptyje. Nobelio taikos premija įteikiama Osle, kur vyksta atskiros šventės.

Nobelio fondas pranešė, kad į premijų įteikimo ceremonijas gruodį bus pakviesti visų šalių, kurios yra diplomatiškai atstovaujamos Švedijoje ir Norvegijoje, ambasadoriai. Praėjusiais metais fondas neįtraukė Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos ambasadorių. Vidaras Helgesenas, Nobelio fondo vykdomasis direktorius, sakė:

„Fondas teigė, kad jis siekia įtraukti net tuos, kurie nepritaria Nobelio premijos vertybėms. Akivaizdu, kad pasaulis vis labiau skirstomas į sferas, kuriose mažėja dialogas tarp besiskiriančių požiūrių.

Siekdami atremti šią tendenciją, dabar plečiame savo kvietimus švęsti ir suprasti Nobelio premiją bei laisvo mokslo, laisvos kultūros ir laisvų, taikių visuomenių svarbą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją