„Deja, mūsų kreipimasis į Bulgarijos URM liko be atsako. Todėl ketinu tučtuojau kelti savo šalies vadovybei Rusijos ambasados Bulgarijoje uždarymo klausimą, o tai neišvengiamai sąlygos Bulgarijos diplomatinės misijos Maskvoje uždarymą. Atsakomybė už tolesnius sunkius šio žingsnio padarinius tenka Kirilo Petkovo vyriausybei“, – pareiškė E. Mitrofanova.

Ketvirtadienį ji nusiuntė Bulgarijos URM notą, kurioje reikalaujama atšaukti sprendimą paskelbti nepageidaujamais asmenimis 70 Rusijos įstaigų Bulgarijos teritorijoje darbuotojų.

Komentuodamas Rusijos ambasadorės pareiškimus, Bulgarijos ministras pirmininkas K. Petkovas žurnalistams sakė, kad „nė vienas diplomatas neturėtų kelti ultimatumų Bulgarijai“. Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos ambasadoje lieka 43 diplomatai ir šis skaičius yra pakankamas.

Antradienį Bulgarijos vyriausybė pranešė nusprendusi išsiųsti iš šalies 70 Rusijos diplomatų ir techninio personalo atstovų, kurie paskelbti nepageidaujamais asmenimis. Įskaitant jų šeimų narius, Bulgariją iki liepos 3 d. turi palikti apie 200 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją