Gynybos ministerijos valstybinių užsakymų vykdymo departamento pareigūnas Vladimiras Verteleckis „buvo apkaltintas tuo, kad piktnaudžiavo savo oficialiais įgaliojimais“, pranešime spaudai nurodė Maskvos tyrimų komitetas, pridurdamas, kad jam buvo skirtas ikiteisminis areštas.

Rusijoje tęsiasi aukštas pareigas einančių generolų sulaikymai. Anksčiau ketvirtadienį buvo pranešta, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios ryšių valdybos viršininkas generolas leitenantas Vadimas Šamarinas suimtas dviem mėnesiams dėl didelio kyšio.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „Kommersant“.

V. Šamarinas taip pat yra Generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo pavaduotojas.

Leidinio šaltinis iš jėgos struktūrų taip pat pranešė, kad generolo namuose buvo atlikta krata. Po jos V. Šamarinas buvo nuvežtas apklausti į Rusijos tyrimų komiteto Vyriausiąją karinę tyrimų valdybą.

Teismo atstovai informavo, kad V. Šamarinas suimtas dviem mėnesiams tiriant bylą dėl ypač didelio kyšio gavimo.

Portalas primena, kad pastaruoju metu Maskvoje buvo suimti jau keli aukštas pareigas ėję generolai. Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Timūras Ivanovas buvo suimtas balandžio mėnesį apkaltinus jį korupcija, o Gynybos ministerijos Vyriausiosios kadrų valdybos viršininkas generolas leitenantas Jurijus Kuznecovas atsidūrė už grotų gegužę dėl įtarimų dalyvavimu kyšininkavimo schemoje. Taip pat gegužę dėl sukčiavimo buvo suimtas buvęs Pietų karinės apygardos 58-osios armijos vadas Ivanas Popovas.

Po daugybės areštų Gynybos ministerijoje ir generaliniame štabe Kremlius ketvirtadienį neigė, kad valdžia vykdo tikslinį aukšto rango Rusijos kariuomenės pareigūnų valymą.

„Kova su korupcija yra nuolatinės pastangos. Tai nėra kampanija. Tai neatsiejama teisėsaugos institucijų veiklos dalis“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)