Nuteistieji, kurie visi gyveno viename kaime Rusijos rytiniame Kamčiatkos regione, įvykdė žiaurią žmogžudystę praeitų metų gegužę, nes buvo „įsitikinę to kaimo gyventojo netradicine lytine orientacija“, sakoma regiono prokuratūros pranešime.

„Atsižvelgus į kiekvieno jų vaidmenį, teismas skyrė 12,5, 10,5 ir 9 metų laisvės atėmimo griežto režimo pataisos kolonijoje“, – nurodė prokurorai.

Pasak pranešimo, kaimo gyventojai „įtikino tą vyrą savo automobiliu atvažiuoti į nuošalią vietą miške; tuomet vyriausias iš trijulės kelis kartus dūrė aukai į krūtinę, veidą ir kaklą, o du kiti jį spardė“.

Galiausiai jie įkėlė 29 metų auką į automobilį ir jį padegė, aplieję benzinu.

Žudikams dabar yra 26-eri, 22-eji ir 18 metų, jauniausias iš jų nusikaltimo metu dar nebuvo sulaukęs pilnametystės.

Kiek neįprasta, kad Rusijos prokurorai viešai įvardijo, jog žmogžudystės motyvas buvo homofobija.

Visgi tie vyrai buvo apkaltinti žmogžudyste, o ne nusikaltimu iš neapykantos. Pastaroji formuluotė Rusijos teismuose retai vartojama.

Rusijoje neseniai buvo priimtas prieštaringai vertinamas įstatymas, draudžiantis skleisti „homoseksualų propagandą“ nepilnamečiams. Šį žingsnį pasmerkė gėjų teisių aktyvistai tiek Rusijoje, tiek Vakarų šalyse.

Pasak aktyvistų, minėtas teisės aktas šalyje kursto nusistatymą prieš homoseksualios orientacijos žmonės. Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tvirtina, kad jo šalyje gėjai ir lesbietės nėra diskriminuojami.

Praeitais metais Rusijos pietiniame Volgogrado mieste vienas vyras buvo nukankintas, kai savo draugams prisipažino esantis gėjus.