N. Savčenko, kariaujančią savanorių batalione Rytų Ukrainoje, birželį pagrobė prorusiški separatistai. Kijevas tvirtina, kad sukilėliai išgabeno ją į Rusiją, ten ji buvo sulaikyta ir apkaltina dviejų Rusijos žurnalistų nužudymu.

„Kai rašau jums, jos badavimas trunka jau beveik 45 dienas. Tai ilgai, labai ilgai. Baisu, kad per paskutinį mano susitikimą su ja kalėjime aš aiškiai išgirdau apie jos norą mirti. Nebėra laiko, katastrofiškai nebėra laiko“, – laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui rašė N. Savčenko advokatas Markas Feiginas, kuris taip pat atstovavo 2012 m. roko grupės „Pussy Riot“ merginoms.

V. Putinui pavaldus Rusijos federalinis tiriamasis komitetas kaltina ukrainiečių pilotę tuo, jog ji nurodinėjo koordinates minosvaidžio atakai, kurios metu Rytų Ukrainoje žuvo du Rusijos žurnalistai. Tačiau M. Feiginas laiške nurodė, kad N. Savčenko jau buvo Rusijos separatistų rankose apie valandą, kai vyko šaudymas.

Federalinis tiriamasis biuras įsakė atlikti moteriai tyrimus psichiatrijos klinikoje, kurioje ji buvo laikoma kurį laiką. Šį mėnesį JAV ragino moterį paleisti, tvirtindamos, kad N. Savčenko yra įkaitė.

Ji pirmoji moteris karo lakūnė Ukrainoje ir yra laikoma šalies nacionaline didvyre.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (664)