„Jie (Vakarai) įtraukė Suomiją į NATO. Ar mes su jais turėjome kokių nors ginčų? Visi ginčai, įskaitant teritorinius XX a. viduryje, jau seniai išspręsti“, – praėjusių metų pabaigoje sakė V. Putinas valstybinės televizijos žurnalistui.

„Ten nebuvo jokių problemų, dabar jų bus, nes mes sukursime Leningrado karinę apygardą ir ten sutelksime tam tikrą kiekį karinių dalinių“, – pridūrė jis.

Nors V. Putinas Suomijai tik įstojus į NATO praėjusių metų balandį iš pradžių tikino, kad tai Helsinkio sprendimas ir Maskvai jis grėsmės nekelia, dabar Kremliaus šeimininko tonas pasikeitė. 
Tiesa, ekspertai pastebi, kad vos pusšešto milijono gyventojų turinti Suomija Rusijos agresijos atveju nebūtų Kremliui lengvai įkandamas riešutėlis. Helsinkis ne tik gana greitai gali mobilizuoti beveik 300 tūkst. kariuomenę, bet ir turi nemažai ginkluotės. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)