Maskva informavo kitų šalių gynybos atašė apie bendras pratybas su Minsku, antradienį naujienų agentūra „Interfax“ citavo Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Jis pažymėjo, kad Rusija nėra įpareigota perduoti tokią informaciją, tačiau šalies pareigūnai savo noru nusprendė ja pasidalinti.

Numatoma pratybų trukmė – 10 dienų. Pasak S. Šoigu, jose dalyvausiančių kareivių skaičius bus mažesnis, nei maksimaliai leidžia 2011 metų Vienos dokumentas. Tai reiškia, kad kariniuose manevruose dalyvaus kiek mažiau nei 13 000 karių, 300 tankų, 500 šarvuočių ir 3 500 desantininkų.

Planuojamos Maskvos ir Minsko karinės pratybos dar labiau pakurstė būgštavimus Vakaruose, kadangi Rusija prie Ukrainos sienų šiuo metu sutelkusi dešimtis tūkstančių karių. Nors Maskva tikina neturinti planų įsiveržti į Ukrainą, šalis mainais į padėties deeskalaciją pareikalavo saugumo garantijų, įskaitant tai, kad Ukraina niekada nebūtų priimta į NATO.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos bus surengtos, be kita ko, Baltarusijos pietuose, prie Ukrainos sienų. Pasak S. Šoigu, kariai treniruosis iš viso penkiose vietose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)