„Dar vienas karinis traukinys, gabenantis personalą ir karinę įrangą, priklausančią Vakarų karinės apygardos tankų armijos daliniams, po suplanuotų pratybų grįžo į savo nuolatines bazes Nižnij Novgorodo srityje“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Atskirai teigiama, kad 10 karo lėktuvų Su-24 buvo perdislokuojami iš Maskvos aneksuoto Krymo pusiasalio į kitų regionų aerodromus.

Penktadienį Rusijos paskelbti atitraukimai yra naujausi iš skelbtų šią savaitę. Iš pradžių tai sužadino viltį, kad įtampa tarp Rusijos ir Vakarų dėl Ukrainos mažėja. Tačiau iki šiol Vakarai nemato, kad karių skaičius prie Ukrainos sienų būtų reikšmingai sumažintas, iš tikrųjų Rusija tik padidino pajėgas.

Įtampą didina ir Rusijos karinės pratybos Baltarusijoje, šios šalies autoritarinis vadovas Aliaksandras Lukašenka vėliau penktadienį turi atvykti į Maskvą derybų su prezidentu Vladimiru Putinu.

Kijevas: Rusijos karių skaičius prie Ukrainos dabar siekia 149 tūkstančius

Ukrainos gynybos ministras penktadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgų skaičius aplink Ukrainą pasiekė 149 tūkstančius.

„Stebime Rusijos kariuomenės dalinius, kuriuos sudaro 129 tūkst. karių. Kartu su karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų komponentais šis skaičius siekia 149 tūkstančius“, – parlamentui sakė Oleksijus Reznikovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)