Kyjivas jau kelis mėnesius kalbėjo apie tai, jog rengiasi dideliam kontrpuolimui, kad susigrąžintų teritoriją, prarastą Rusijai 2022 m. vasarį pradėjus karą Ukrainoje. Doneckas yra viena iš keturių Ukrainos teritorijų, kurias Rusija rugsėjį aneksavo kartu su Luhansku, Zaporižia ir Chersonu.

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, sekmadienį regiono pietuose Kyjivas „pradėjo didelio masto puolimą penkiuose fronto sektoriuose“, pasitelkęs „iš viso šešis mechanizuotus ir du tankų batalionus“. Tai rašoma „Telegram“ žinutėje ir priduriama, jog Ukrainos kariuomenė neva smogė „pažeidžiamiausiam fronto sektoriui“. Pasak ministerijos, Kyjivas „savo tikslų nepasiekė, jiems nepasisekė“.

Ministerija paskelbė, jos teigimu, mūšio vaizdo įrašą, kuriame neva matyti, kaip apšaudomi Ukrainos šarvuočiai.

Sekmadienį Ukrainos paskelbtame vaizdo įraše kariai raginami tylėti apie karo veiksmus ir sakoma, jog ilgai laukto puolimo pradžia nebus skelbiama.

Tą pačią dieną Belgorodo srities gubernatorius sakė, kad šiame Rusijos pasienio su Ukraina regione tebevyksta kovos, jis pripažino, jog yra rusų, per susirėmimus pasienyje paimtų į nelaisvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją