„Jei Barackas Obama būtų norėjęs parodyti suinteresuotumą stiprinti politinį procesą Ukrainoje, o ne karinę konfrontaciją, jis būtų nusprendęs mažų mažiausiai atidėti sankcijų pratęsimą“, – nurodė A. Puškovas, pridūręs, kad Vašingtono vadovo veiksmai rodo jo administracijos pasirinkimą konfrontuoti.

Baltųjų rūmų spaudos tarnyba trečiadienį pranešė, kad B. Obama pratęsė sankcijų galiojimą Rusijai dar vieneriems metams. Baudžiamosios priemonės Maskvai buvo pritaikytos dėl jos agresyvios politikos Ukrainoje.

„Tai prezidento B. Obamos nevilties gestas“, – pareiškė Dūmos deputatas Michailas Jemeljanovas, įsitikinęs, kad lūkesčiai, jog sankcijos privers Rusiją pakeisti savo politiką, nepasiteisino.

JAV prezidentas negali sugalvoti kitų būdų, galinčių paveikti Rusiją“, – pridūrė deputatas.

Jis akcentavo itin mažą poveikį Maskvai, kurį padarė JAV ir Europos Sąjungos pritaikytos sankcijos.

Anot M. Jemeljanovo, nuo baudžiamųjų priemonių kenčia tos šalys, kurios jas pritaikė. Jo teigimu, sankcijos padarė didelių nuostolių Europos žemės ūkiui, o tuo metu Rusijos gamintojai iš to pasipelnė.

Parlamento narys Leonidas Kalašnikovas antrino savo kolegoms. Jis įsitikinęs, kad JAV sankcijos, kaip politinio spaudimo dalis, niekur nenuvedė, tačiau deputatas nesitiki greito jų atšaukimo. Pareigūnas mano, kad ES turėtų panaikinti sankcijas Rusijai per šiuos metus, jei bus įgyvendinti Minsko susitarimai. Be kita ko, L. Kalašnikovas pridūrė, kad Vakarai tikisi, jog Maskva grąžins Krymą Ukrainai, tačiau, pasak Kremliaus atstovo, to niekada nebus.