Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį griežtai atmetė kanclerės pareiškimus, esą Rusija dalyvauja konflikte Ukrainos rytuose. „Rusija neturi jokių ryšių su konflikto šalimis“, – teigė D. Peskovas.

A. Merkel sekmadienį žurnalistams Kijeve teigė: „Nes kartu su Ukraina matome, kad Rusija, be abejo, intensyviai dalyvauja šiame konflikte.“

Rusijos susierzinimui, A. Merkel taip pat parėmė Ukrainos poziciją, šiai nesutikus dalyvauti tiesioginėse derybose su prorusiškais separatistais. „Tad Ukraina teisingai atmeta tiesiogines derybas su nelegitimia separatistų valdžia“, – teigė A. Merkel.

Rusija nuolatos reikalauja, kad Ukrainos lyderiai susėstų prie derybų stalo su Maskvos remiamais separatistais.

Maskva taip pat laikoma konflikto atsiskyrusiuose Luhansko ir Donecko regionuose dalyve, nes tenykščiams gyventojams dalija rusiškus pasus. Negana to, Rusija kritikuojama už tai, kad pro savo sieną su separatistų kontroliuojama teritorija praleidžia ginklus ir kitokią pagalbą.

Kremliaus atstovas D. Peskovas pabrėžė, kad Vokietijos ir Prancūzijos suderėtame taikos susitarime Rusija neįvardijama konflikte dalyvaujančia šalimi. Tad Maskva nesutinka su A. Merkel, teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)