Rusijos strateginių raketinių pajėgų atstovas informavo, kad pratybose Omsko ir Oranienburgo regionuose dalyvauja 10 tūkst. karių.

Didėjanti Rusijos militarizacija kelia didelį susirūpinimą Vakarams ir Kijevui. Anksčiau šį mėnesį Maskva surengė beveik 8,5 tūkst. karių pratybas šalia rytinių Ukrainos sienų.

Ukrainos Krymo pusiasalio aneksija sukėlė didžiausią konfrontaciją tarp Vakarų ir Maskvos nuo Šaltojo karo laikų. Sekmadienį NATO pajėgų Europoje vadas perspėjo apie didelį karinį aktyvumą šalia Ukrainos sienų, kuris kelia pavojų ne tik Kijevui, bet ir separatistiniam Moldovos Padniestrės regionui.

ITAR-TASS žiniomis, Maskva šiemet į savo karinį jūrų laivyną ketina priimti daugiau kaip 40 naujų laivų, tarp jų ir naujos kartos "Jesen" branduolinius povandeninius laivus, apginkluotus sparnuotomis raketomis.

NATO vadovas: Rusijos pajėgų telkimas kelia nerimą

Šiaurės Atlanto aljansui didžiulį susirūpinimą kelia Rusijos pajėgų telkimas prie Ukrainos sienų ir jis turi parengęs visus savo narių gynybos planus, antradienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

„Mes labai sunerimę dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienų“, - sakė jis per spaudos konferenciją po derybų su Juodkalnijos vyriausybės vadovu Milo Džukanovičiumi.

„Visos NATO narės gali būti tikros dėl mūsų ryžto pasirūpinti efektyvia gynyba... Turime parengę visus planus, kaip pasirūpinti mūsų sąjungininkių veiksminga gynyba“, - sakė A.F.Rasmussenas.

Jis pridūrė, kad Vakarų karinis aljansas tariasi su Kijevu, kaip galėtų sustiprinti savo paramą NATO nepriklausančiai Ukrainai.