„Rusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Vladimiras Malinovskis pasirašė sprendimą dėl pripažinimo užsienio nevyriausybinės organizacijos „Nacionalinis demokratijos fondas“ nepageidautina Rusijos teritorijoje“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

Generalinė prokuratūra nurodė, kad šios užsienio organizacijos veikla kelia grėsmę „Rusijos Federacijos konstitucinei santvarkai, gynybiniam pajėgumui ir saugumui“.

Pranešime pabrėžiama, kad „sprendimas priimtas remiantis Fondo veiklos analize“.

„Pasinaudodamas pavaldžiomis Rusijos komercinėmis ir nekomercinėmis organizacijomis, Nacionalinis demokratijos fondas dalyvavo darbe, kad būtų pripažinti neteisėtais galutiniai rinkimų kampanijų duomenys, politinių akcijų organizavime siekiant paveikti valdžios organų priimamus sprendimus, diskredituoti tarnyba Rusijos ginkluotosiose pajėgose“, – pažymi Generalinė prokuratūra.

JAV ambasada Maskvoje pareiškė susirūpinimą

Jungtinių Valstijų ambasada Maskvoje neigiamai reagavo į Rusijos Generalinės prokuratūros sprendimą laikyti JAV Nacionalinį demokratijos fondą Rusijos teritorijoje nepageidautina užsienio organizacija.

„Esame labai susirūpinę dėl vadinamojo įstatymo apie nepageidautinas organizacijas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ JAV ambasados atstovas Willas Stevensas, paprašytas pakomentuoti Rusijos prokurorų sprendimą.

Jis pabrėžė, kad JAV „ragina Rusijos valdžią laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų ir susitarimų žodžio laisvės, taikių susirinkimų, taip pat teisės viršenybės atžvilgiu“.

Pasak W.Stevenso, amerikiečiams susirūpinimą kelia tai, kad „šis įstatymas dar labiau trukdys pilietinės visuomenės Rusijoje veiklai ir yra dar vienas pavyzdys, kaip Rusijos valdžia persekioja nepriklausomus balsus, sąmoningais veiksmais stengiasi izoliuoti rusus nuo viso pasaulio“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)