Rusija kritikavo „konfrontacinį ir nedraugišką“ Vokietijos politikos pobūdį dvišaliuose santykiuose, pranešė ministerija. Vokietijos antirusiška politiką esą žlugdo abipusiai naudingą dešimtmečių bendradarbiavimą; vyrauja „neprotinga rusofobija“.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. vasarį Berlynas smarkiai apribojo santykius su Maskva, sustabdė dujų importą ir prisideda prie tarptautinių sankcijų. Rusijos užsienio reikalų ministerija naujajam ambasadoriui pabrėžė, kad Vokietijos parama Ukrainai ir ginklų tiekimas yra pavojingi.

A. G. Lambsdorffas Maskvoje keičia Gézą Andreasą von Geyrą. Šiuo metu ambasadoje dirba mažai darbuotojų. Rusija ir Vokietija išsiuntė viena kitos diplomatus. Rusijoje smarkiai apribotas ir Goethe instituto bei kitų Vokietijos organizacijų darbas.

Politinė padėtis yra labai sudėtinga, o požiūriai į Ukrainą „negali būti labiau skirtingi“, – trečiadienį transliuotame interviu ZDF televizijai sakė A. G. Lambsdorffas. Tačiau jis esą viliasi, kad profesionalus kontaktas su Rusijos vyriausybe yra galimas. Pagrindiniu savo uždaviniu jis laikąs – „Vokietijos vyriausybei pateikti išsamią Rusijos politikos analizę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)