„Tikiuosi, kad galutinį atsakymą iš jų išgirsime iki šių metų pabaigos. Kol kas viskas preliminaru. Mes skaičiuojame sumą. Ji pakankamai didelė ir siekia milijardus“, – sakė V. Kožinas, pridūręs, kad ieškinys dėl galimos žalos atlyginimo tikriausiai bus perduotas Europos Arbitražo Teismui.

„Tik kitais metais“, – pažymėjo Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas, atsakydamas į klausimą, kada Maskva galėtų iškelti ieškinį Prancūzijai.

Dėl krizės Ukrainoje Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as lapkričio 25 d. atidėjo „Mistral“ karinio laivo pristatymą Rusijai.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti nepristatyti.

Vėliau Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as sakė, kad pirmąjį laivą „Vladivostok“ perduos tik tuo atveju, jeigu Ukrainos konflikte bus sudaryta tvari paliaubų sutartis ir rastas politinis sprendimas.