„Režimas“ Kyjive nuolat ignoruoja raginimus nutraukti susirėmimus, antradienio vakarą Maskvoje sakė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Daliniai esą turi sudėti ginklus ir pasitraukti iš miesto per sutartus koridorius. Tačiau Kyjivas nėra suinteresuotas saugoti savo karių ar žmonių mieste gyvybes, teigiama ministerijos pranešime.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų ir Donecko liaudies respublikos daliniai išvaduos miestą iš nacionalistų“, - pažymėjo generolas majoras I. Konašenkovas.

Jo kolega Michailas Mizincevas pareiškė, kad humanitariniai koridoriai praktiškai neveikia. Rusijos ir Ukrainos pusės vis kaltina viena kitą pažeidžiant paliaubas. Rusijos kariuomenė paskelbė mieste numušusi du Ukrainos kovinius sraigtasparnius. Šių duomenų patvirtinti negalima.

Luhansko „liaudies respublikos“ daliniai, ministerijos Maskvoje duomenimis, taip pat tęsia savo atakas Rytų Ukrainoje. Nukauta apie 50 ukrainiečių kovotojų, sakė I. Konašenkovas. Raketomis taip pat sunaikinta vadavietė, degalų saugykla ir šarvuotos technikos remonto gamykla.