N. Patruševas, artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendražygis, Maskvos duomenimis, lankėsi Teherane „saugumo konsultacijų“. Jose dalyvavo ir virtinės ministerijų bei institucijų atstovai. Iranas palaiko gerus santykius su Rusija ir laikomas karo prieš Ukrainą rėmėju.

Viena pokalbių temų buvo Rusijos ir Irano bendradarbiavimas tarptautinėje arenoje, teigiama Rusijos Saugumo Tarybos pranešime. Be to, buvo kalbama apie padėtį Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose. Taip pat aptartas kibernetinis saugumas ir „priemonės, kaip kovoti su Vakarų žvalgybų kišimusi į abiejų šalių vidaus reikalus“.

Savaitgalį Teheranas pirmą kartą pripažino, kad perdavė Rusijai dronų. Tačiau tai esą padaryta dar prieš prasidedant karui. Tolesnes ginklų siuntas nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios bei raketų tiekimą Teheranas neigia.

Ukrainos pajėgos tuo tarpus skelbia iki šiol numušusios šimtus iranietiškų dronų „Shahed-136“. Vakarai jau įvedė sankcijas Iranui dėl karo rėmimo. G7 grupės šalys pareikalavo, kad Teheranas nutrauktų ginklų tiekimą Maskvai. Ir Rusija dėl karo Ukrainoje sulaukė iš Vakarų plačių sankcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją