„Tai lems konfrontacijos eskalavimą ir tolesnį aukų skaičių. Nepaisant ginklų, kuriuos Vakarai galėtų tiekti Ukrainos kariuomenei ar nacionalistų milicijai, tai nepadėtų jiems laimėti šio konflikto. Šioje situacijoje niekas nelaimi. Tai pilietinis konfliktas, kuris gali būti išspręstas tik politinėmis priemonėms. Atsakomybė už tolesnes kovas ir aukas kris ant tų asmenų pečių, kurie kursto šią ugnį“, – nurodė Rusijos atstovas ES.

Leidinys „New York Times“ sekmadienį pranešė, kad JAV svarsto galimybę tiekti ginklus Ukrainos pajėgoms. NATO kariuomenės vadas generolas Philipas Breedlove'as šiuo metu taip pat pritaria šiam klausimui, tačiau JAV prezidentas Barakas Obama kol kas nepriėmė sprendimo suteikti Kijevui gynybinių ginklų.

Ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius nurodė, kad Maskva susirūpinusi dėl tokių Vašingtono planų. Pasak Kremliaus, sprendimas suteikti ginklų Kijevui pakenktų Rusijos saugumui, o santykiai tarp Vašingtono ir Maskvos dar labiau pablogėtų.