„Žinome, kad pirmasis „Mistral“ laivas nebuvo perduotas Rusijai, tuo tarpu kitas laivas yra statomas. Tai suteikia vilties, kad problema galiausiai bus išspręsta. Mes tikimės teigiamo rezultato“, – radijo stočiai „Ekho Moskvy“ sakė D. Šugajevas.

„Rostec“ atstovas teigė nemanąs, kad Prancūzija džiaugiasi susidariusia padėtimi dėl „Mistral“ laivų. „Tai rodo mūsų Prancūzijos partnerius nepalankioje šviesoje“, – pridūrė D. Šugajevas.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti ir nepristatyti.

Rusija tikisi, kad antrasis „Mistral“ laivas bus pristatytas, kaip numatyta sutartyje, – 2015 m. antrojoje pusėje. Tačiau sutartis buvo atidėta kaip ir pirmuoju atveju. Neseniai Paryžius nurodė, kad sutartis gali būti įgyvendinta tik tuo atveju, jei konfliktas Rytų Ukrainoje bus galiausiai sureguliuotas.