Kachovkos kaime vietiniai romai iš sustojusių agresorių sugebėjo pavogti tanką. Kokios šio nutikimo aplinkybės daugiau detalių nepateikiama, rašo unian.net, remdamasi vietos gyventojų įrašais socialiniuose tinkluose.

Tačiau karinė padėtis pačioje Ukrainoje nestabili.

Rusijos pajėgoms sekmadienio ryte įsiveržus į Charkivą, antro pagal dydį Ukrainos miesto gatvėse vyksta susirėmimai, trata kulkosvaidžiai ir aidi sprogimai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Susirėmimai Ukrainos šiaurės rytuose esančiame mieste užvirė sekmadienio rytą, kautynės vyksta keliose vietose.

Charkivo srities administracijos vadovas Olehas Sinjehubovas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad „Rusijos priešo lengvoji technika prasiveržė į miestą“, ir paragino gyventojus likti slėptuvėse.

„Ukrainiečių ginkluotosios pajėgos likviduoja priešą“, – pridūrė jis.

Kol Charkive verda mūšiai, už 400 kilometrų į vakarus esančio Kijevo miesto administracija pareiškė, kad nepaisant susirėmimų su „diversantų grupuotėmis“, visą sostinę tebekontroliuoja ukrainiečių pajėgos.

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pareiškė, kad šalies pajėgos visiškai apsupo Chersono miestą Ukrainos pietuose ir Berdiansko miestą šalies pietryčiuose.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos per pastarąsias 24 valandas visiškai blokavo Chersono ir Berdiansko miestus“, – pranešime nurodė kariuomenės atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas.
Jis pridūrė, kad Rusijos pajėgos taip pat perėmė Heničesko uostamiesčio Azovo jūros pakrantėje ir netoli Chersono esančio aerodromo kontrolę.

Rusijos kariuomenė skelbia iki sekmadienio Ukrainoje sunaikinusi 975 karinės infrastruktūros objektus ir numušusi aštuonis naikintuvus, septynis sraigtasparnius bei 11 dronų.

I. Konašenkovas tvirtino, kad Ukrainos kariai „masiškai“ sudeda ginklus.

Anot jo, šeštadienį ginklus „savo noru“ sudėjo netoli Charkivo dislokuoti priešlėktuvinės gynybos raketinio pulko kariai. Pasak atstovo, buvo sulaikyta daugiau kaip 470 Ukrainos karių.

Nė vienas iš šių pareiškimų nėra patvirtintas nepriklausomų šaltinių, o Ukraina praneša, kad Kremliaus pajėgos dėl įnirtingo pasipriešinimo patyrė didelių nuostolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją