Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu.

„Laisvasis pasaulis subūrė „tankų koaliciją“, kad padėtų Ukrainai nugalėti šiame kare. Jau artimiausiu metu tikimės iš partnerių pirmųjų tankų su parengtomis ukrainiečių įgulomis“, – parašė „Facebook“ paskyroje O. Reznikovas.

Ministras taip pat pajuokavo, jog šiąnakt į ES ir NATO „įsiveržė“ keturi Rusijos tankai, turėdamas omenyje tai, kad Ukraina perdavė partneriams kelis trofėjinius rusiškus tankus.

„Bet, kaip sakoma, yra niuansas. Ukrainos karių dėka... vasario 24-ąją keturių šalių – Vokietijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – piliečiai vienu metu pamatys, kad Rusijos tankai per Ukrainą į Europą gali patekti tik muziejaus eksponatų pavidalu“, – pažymėjo O. Reznikovas.

Jis priminė, kad praėjusią vasarą pirmąsias tokias ekspozicijas priėmė Ukrainos draugai Lenkijoje ir Čekijoje.

„Tai turėtų būti signalas ir rusams. Europiečiai iš arti pažvelgs į jų tikrąjį veidą. Anksčiau tai keldavo didžiulę baimę, o dabar vis dažniau – pasibjaurėjimą ir panieką. Vis daugiau europiečių įsitikins, kad Rusiją galima ir reikia nugalėti mūšio lauke. Ir geriau tai padaryti Ukrainoje, kad vėliau nereikėtų stabdyti priešo prie savo namų“, – pridūrė O. Reznikovas.

Portalas primena, kad artimiausiomis savaitėmis Ukraina iš Lenkijos gaus 14 tankų „Leopard 2“.

O Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius pareiškė, kad Berlynas tikisi pristatyti Ukrainai tankų „Leopard 2A6“ paskutinę kovo savaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją