Nors komunistai pažadėjo Kijevo Besarabijos aikštėje atstatyti protestuotojų, kuriuos vadina nacionalistais, nugriautą paminklą Leninui, miesto taryba netiki, kad šiems planams bus lemta išsipildyti, skelbia zn.ua.

Visų pirma, Kijevo miesto tarybos Kultūros ir turizmo komisijos pirmininkas Dmitrijaus Nikulšinas iš partijos „Batkivščina“ („Tėvynė“) leidiniui „Komesant-Ukraina“ pareiškė, kad tam prireiks atskiro miesto tarybos sprendimo.

„Savų deputatų komunistai Kijevo miesto taryboje neturi ir aš nežinau, kaip jie gali priimti sprendimą atstatyti paminklą Leninui, - sakė D. Nikulšinas. - Mūsų komisijos nariai Lenino vietoje norėtų matyti kokį nors visos tautos simbolį. Pavyzdžiui, trišakį ir citatas iš Ukrainos himno arba stačiatikių kryžių“.

Panašaus požiūrio laikosi ir Kijevo miesto tarybos Žemės santykių, planavimo ir architektūros komiteto pirmininkas Anatolijus Ševčenka („Sostinės reformos“).

„Viskas įvyko netikėtai ir vargu ar iki šalį apėmusios politinės krizės pabaigos pavyks priimti sprendimą dėl to, kas stovės vietoj Lenino paminklo. Kol kas jokie posėdžiai šiuo klausimu neplanuojami. Komunistų ir jų šalininkų miesto taryboje nėra, o dauguma deputatų kol kas užsiėmę kitais reikalais“, - patikino A. Ševčenka.

Jis pažymėjo, kad vietoj nugriauto Lenino paminklo, stovėjusio Taraso Ševčenkos bulvaro pradžioje, būtų galima pastatyti paminklą šiam poetui.