„Kovo 13-osios vakarą buvo įvykdyta mirtininko ataka ... fašistinės Turkijos respublikos sostinės gatvėse. Mes prisiimame atsakomybę dėl šios atakos“, – grupuotė „Kurdistano laisvės sakalai“ (TAK) nurodė savo tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Grupuotė nurodė, kad ataka buvo atsakas į Turkijos saugumo pajėgų operacijas kurdiškame šalies pietryčių regione.

„Ši akcija įvykdyta, kad būtų atkeršyta už 300 kurdų, nužudytų Džizrėje, taip pat už mūsų civilius, kurie buvo sužeisti“, – sakoma pranešime.

„Norėtume atsiprašyti dėl žuvusių civilių, kurie niekaip nesusijęs su purvinu karu, vykdomu fašistinės Turkijos respublikos“, – pridūrė TAK.

Vasarį Turkijos pajėgos baigė beveik du mėnesius trukusią karinę operaciją, per kurią taip pat buvo įvesta komendanto valanda pietrytiniame Džizrės mieste, kur aktyviai veikia kurdų sukilėliai.

Tuojau po vėliausio sprogdinimo Turkijos institucijos kaltino PKK, su kuria Ankara įnirtingai kovojo nuo praeitų metų pabaigos.

Vyriausybė nurodė, kad viena iš sprogdintojų buvo apie 25 metų moteris, susijusi su PKK ir apmokyta Sirijoje veikiančių Kurdų liaudies apsaugos (YPG) pajėgų – sukarintos grupės, kurios pozicijas Turkijos armija vasarį kelis kartus apšaudė iš artilerijos pabūklų.

Prie TAK pranešimo buvo pridėta 24 metų moters, vardu Seher Cagla Demir, nuotrauka.

Turkijoje uždarytos Vokietijos institucijos

Vokietijos diplomatinės atstovybės ir viena vokiška mokykla Turkijoje ketvirtadienį buvo uždarytos dėl saugumo priežasčių, pranešė Vokietijos konsulatas Stambule, nepraėjus nė savaitei po pražūtingo išpuolio sostinėje, kai mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį žuvo 35 žmonės.

Tarp uždarytų institucijų – Vokietijos ambasada Ankaroje, taip pat konsulatas ir vokiečių mokykla Stambule, sakoma konsulato tinklalapyje.

Pernai sausį 12 vokiečių turistų žuvo per mirtininko ataką Stambulo širdyje, dėl kurios yra kaltinamas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Turkijoje nuo pernai liepos buvo įvykdyti penki dideli sprogdinimai, užmušę iš viso per 200 žmonių, o du iš jų buvo įvykdyti Ankaroje per trumpesnį negu mėnesio laikotarpį.