„Vietoj krizės deeskalavimo turime Krymo anšliusą, į kurį tarptautinė bendruomenė turi reaguoti. (...) Tai turi reikšti, kad ES padarys tai, apie ką kalbėjo“, - primindamas pažadus Rusijai taikyti griežtas sankcijas sakė R. Sikorskis.

Nacistinė Vokietija Austriją aneksavo 1938 m. Po metų prasidėjo Antrasis pasaulinis karas.

C. Ashton: ES turėtų pasiųsti stiprų signalą Rusijai

Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovė Catherine Ashton pirmadienį sakė, kad Europai reikia pasiųsti „stipriausius įmanomus signalus“ Rusijai, kai europiečiai spręs, ar įvesti sankcijas dėl Krymo.

„Mes bandome pasiųsti stipriausius įmanomus signalus Rusijai, signalą bandant užtikrinti, kad jie (rusai) suprastų situacijos rimtumą ... (po) vadinamojo referendumo (Kryme)“, – sakė C.Ashton prieš ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje.

Ministrai turi susitarti dėl „tikslinių“ sankcijų Rusijos ar prorusiškiems Ukrainos lyderiams. Tarp tų sankcijų gali būti suvaržymai dėl vizų ir turto įšaldymas.

„Dar kartą raginu Rusiją susitikti su Ukrainos lyderiais ir pradėti dialogą su jais, ir bandyti kuo greičiau judėti deeskalavimo link“, – sakė C.Ashton ir pridūrė, jog kol kas nematė „jokių įrodymų“, kad tai vyktų.

Ukraina nori gerų santykių su Rusija, kaip ir ES, ir likusi pasaulio dalis“, – pažymėjo C.Ashton.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)