„Ten buvo mūsų savanorių, bet jau nebėra. Kai buvo pasiektos paliaubos, visi mūsų savanoriai pakviesti grįžti namo: geriau jau sėdėkite namie... Dabar ten iš viso neturėtų būti nė vieno mūsiškio. Kiek mūsų chuliganų ten buvo, visi grįžo namo“, – pareiškė R. Kadyrovas.

Čečėnijos respublikos vadovas patikino, kad Rusija kariniame konflikte Ukrainoje nedalyvauja.

„Politikams, kurie sėdi ten parlamente ir kituose kabinetuose, lengviau kalbėti apie karą, kai jis vyksta kažkur toli. Kai savo kailiu pajus, kas yra karas, jie sprendimą priims labai greitai. Jeigu, kaip patys teigia, Rusija dalyvauja, jie neabejotinai tai būtų pajutę“, – pareiškė R. Kadyrovas.

Anksčiau R. Kadyrovas sakė, kad, jeigu Donbase būtų čečėnų batalionas, jis būtų nuėjęs iki Kijevo.

Ramzanas Kadyrovas

„Jeigu Krymas ir Donbasas panoro gyventi atskirai nuo Ukrainos ir prisijungti prie istorinės Tėvynės, tai nereiškia, kad jie padarė kažką baisaus. Jeigu Rusija kariautų su Ukraina, Kijeve seniausiai sėdėtų rusų valdininkai. Paimti Donbasą ar Kijevą – juokų darbas“, – praėjusių metų gruodį leidiniui „Izvestii“ pareiškė R. Kadyrovas.

Prieš tai skelbta, jog Rytų Ukrainoje kovoja Čečėnijos karių batalionas „Mirtis“. Teigta, kad dalinyje „Mirtis“, kovojančiame su Ukrainos pajėgomis, yra 300 žmonių, daugiausia – buvusių valstybinių saugumo pajėgų narių tame musulmoniškame regione, kuriame Maskva kariavo du karus su sukilėliais ir kurį dabar valdo Kremliaus remiamas valdytojas R. Kadyrovas.

Maskva nuolat tvirtina, kad bet kokie Ukrainoje kovojantys rusai yra savanoriai.