V.Putino kampanijos vadovo pavaduotojas Aleksejus Anisimovas sakė, kad valdžia iš provincijų autobusais į Maskvą suveš iki 200 tūkst. dabartinio premjero šalininkų, kurie žygiuos per sostinės centrą ir surengs mitingą prie Kremliaus sienų.

Demonstracija planuojama vasario 23 dieną, kai Rusijoje minima Tėvynės gynėjo diena.

"Gavome šį prašymą iš regionų, - sakė A.Anisimovas. - Pagrindinis mitingo šūkis bus "Ginsime savo tėvynę".

Užgimstantis Rusijos protestų judėjimas, kuriam priklauso opozicijos politikai ir gerbiami kultūros žmonės, po gruodį įvykusių parlamento rinkimų, kuriuos temdė sukčiavimas, organizavo tris didelius mitingus ir planuoja dar du - prieš kovo 4-ąją įvyksiančius prezidento rinkimus ir po jų.

Praėjusiame opozicijos mitinge Maskvoje šeštadienį dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių, nepabūgusių maždaug 17 laipsnių šalčio. Valdžia buvo priversta tą pačią dieną surengti atsakomąjį mitingą.

Policija pranešė, kad V.Putino šalininkų mitinge dalyvavo 138 tūkst. žmonių - daug daugiau nei protesto akcijoje.

Rusijos protestų judėjimas pasitelkia vidurinės klasės maskviečių energiją, o V.Putiną remia daugiausia darbininkai ir valstybinių kompanijų darbuotojai.

Stebėtojai perspėja, kad rengdama atsakomuosius mitingus valdžia priešina vidurinės klasės rusus su darbininkų klase ir kad tai gali turėti didelių pasekmių.