Šiaurės vakarų Vokietijos Hanoverio miesto SPD skyrius nusprendė neatšaukti G. Schroederio pagerbimo renginio, nors dėl buvusio kanclerio, kuris šias pareigas ėjo 1998-2005 metais, buvo kilę daug diskusijų.

G. Schroederis palaikė glaudžius ryšius su Rusijos vyriausybe ir prezidentu Vladimiru Putinu. Pasitraukęs iš kanclerio pareigų jis gavo gerai apmokamas pareigas Rusijos valstybinėse energetikos įmonėse.

Jis sulaukia vis daugiau dėmesio ir kritikos dėl savo ryšių su V. Putinu nuo tada, kai šis 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Penktadienį į privatų renginį Hanoveryje esančioje SPD būstinėje G. Schroederis atvyko gerai nusiteikęs, lydimas žmonos So-yeon Schroeder-Kim.

Jis ir vėl gynė savo draugystę su V. Putinu, tačiau stengėsi atsiriboti nuo vykstančios invazijos. „Aš aiškiai pasakiau, ką galvoju apie karą, būtent, kad nieko ypatingo, – sakė G. Schroederis. – Tačiau neketinu keisti savo asmeninių santykių“.

G. Schroederis penktadienį žurnalistams sakė, kad Prancūzijos ir Vokietijos vadovai turėtų bendromis jėgomis priversti nutraukti karą Ukrainoje. Šios dvi NATO šalys yra vienos iš pagrindinių Ukrainos rėmėjų.

„Galų gale, vien ginklų tiekimas jo nesustabdys, – penktadienį agentūrai dpa sakė G. Schroederis. – Turi vėl išmušti diplomatijos valanda. Ir tai gali padaryti tik Vokietija ir Prancūzija“.

Šių metų pradžioje kelios SPD frakcijos nesėkmingai siekė pašalinti G. Schroederį iš partijos dėl jo ryšių su Rusija. Nacionalinės partijos vadovai taip pat planuoja nekviesti buvusio kanclerio ir partijos pirmininko į gruodį vyksiančią SPD konferenciją.

G. Schroederis penktadienį, aptardamas šią kontroversiją su žurnalistais, nesureikšmino vietinio SPD skyriaus pagerbimo renginio. „Tai turi minimalią istorinę reikšmę. Visi gauna [pagerbimą] po 25, po 50 ir po 60 metų. Visi SPD nariai yra lygūs, – sakė jis. – Taigi ir aš esu lygus tarp lygių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)